Waarom ik zo goed kan helpen bij jouw verandering

Ik geloof in verandering

In 2005 voerde ik mijn eerste coachingsgesprek. Sinds dat gesprek zijn daar trainingen, teamcoaching en organisatieverandering bijgekomen. Het zorgen voor beweging en verandering is mijn passie. In 2018 heb ik besloten om mij hier volledig op te richten en ben ik gestart als zelfstandige. Mijn doel is om mensen en organisaties te helpen die meer uit hun werk willen halen. Die vast zitten en weer in beweging willen komen. Die idealen hebben maar die het maar niet lukt om deze te verwezenlijken. Om te helpen met verandering.

In alles wat ik in mijn loopbaan heb gedaan, is ‘anderen helpen verder te komen’ de kern geweest. Dit vind ik zo leuk en belangrijk dat ik ondanks alle mogelijke belemmeringen (denk aan een ‘nieuw’ huis uit 1914 dat we helemaal aan het verbouwen zijn, en een tweede zoontje op komst) de stap heb gezet om dit zelfstandig te gaan doen. Dat geeft mij namelijk de mogelijkheid om volledig maatwerk te leveren. Om te doen waar ik in geloof. Om bezig te zijn met dat waar ik blij van word. Verandering brengen.

Wil je nu al weten hoe ik je kan helpen met verandering? Klik dan hier.
Wil je eerst nog meer over mij weten? Lees dan rustig verder.

Rob Janson, voor verandering - Interventiekundige en Arbeidsd- & Organisatiepsycholoog

Over mij

De interesse voor gedrag en groepsdynamiek was er al vroeg. Vrijwel mijn hele basisschoolloopbaan mocht ik niet rennen en sporten vanwege een aandoening aan mijn heupen. Op het schoolplein zat ik aan de kant. Frustrerend. Maar het zorgde er ook voor dat ik altijd aan het observeren was. Observeren hoe iedereen zich gedroeg en observeren wat er speelde tussen iedereen.

Tijdens mijn middelbare schooltijd kwam daar een andere fascinatie bij. Ik werkte in een groot exportbedrijf voor bloembollen en tijdens dit werk dacht ik vaak na over de processen in het bedrijf en hoe deze verbeterd konden worden. Het duurde niet lang voor ik doorhad dat de mensen in een organisatie daar een cruciale rol in spelen.

Studies

Het kon dan ook niet anders dat ik na mijn middelbare school besloot om psychologie te gaan studeren. Hier specialiseerde ik mij in arbeids- en organisatiepsychologie en met name loopbaanontwikkeling.

Maar mijn grootste passie kwam misschien wel tijdens de postmasteropleiding interventiekunde. Hier kwam alles namelijk samen: observeren en analyseren wat er speelt, onderzoeken wat er gedaan kan worden, interventies ontwikkelen die beweging brengen en uiteindelijk de interventie toepassen en zo beweging creëren.

Ervaring

Naast al deze leermomenten heb ik ruim tien jaar werkervaring met coaching, training en verandering. Ik heb mij diverse methodieken eigen gemaakt die ik in kan zetten in het maatwerk dat ik lever. En ik heb honderden unieke mensen tegenover mij gehad, die mij uitdaagden om te kijken wat er in een situatie speelde, om te onderzoeken wat ik daarin kon betekenen, om uit te vinden welke interventie het meest paste en om samen te werken totdat verandering het resultaat was.

Inmiddels bied ik als interventiekundige verandering aan door middel van coaching, teamcoachingtraining of veranderingstrajecten. Maar uiteindelijk is het altijd maatwerk. Kijk hier voor een overzicht van deze diensten en methodieken.

Ik woon in Alkmaar en werk door heel Noord-Holland (bijvoorbeeld Amsterdam, Haarlem, Hoorn, Schagen, Den Helder). Maar schroom niet mij te benaderen als je ergens anders gevestigd bent. Mijn eerste opdracht was in Praag, dus ook hierin lever ik maatwerk.

Wil je meer weten? Van gedachten wisselen over jouw situatie? Of wil je zelf die verandering nu meemaken? Neem dan via onderstaande knop vrijblijvend contact met mij op.