Coaching: help medewerkers weer in beweging

In ieder bedrijf komt het weleens voor: medewerkers die vastlopen. Het kan verschillende oorzaken hebben. Het kunnen de werkdruk of uitdagingen zijn die te veel zijn geworden. Maar ook het plezier in het werk dat is verdwenen, of de balans tussen werk en privé die weg is. Wat de reden ook is, de situatie moet veranderd worden. Vastzitten is niet goed voor de medewerker en niet voor het bedrijf. 

Mijn coaching is met name gebaseerd op oplossingsgerichte coaching. Oplossingsgerichte coaching is een methodiek waarmee in een beperkt aantal sessies vooruitgang geboekt kan worden. Doordat vooral gefocust wordt op de gewenste toekomst, in plaats van wat er allemaal niet goed is, komen coachees snel in beweging. Eerst met kleine stapjes, en al snel met grotere stappen. Binnen een coachingstraject kan gefocust worden op zowel het verkrijgen van inzicht, het maken van keuzes, het vergroten van draagkracht en zelfvertrouwen, als het aanleren van competenties.

Mensen die ik gecoacht heb, geven aan dat ik een veilige sfeer creëer waar voor hen ruimte is om deze stappen te nemen. Ik sluit goed aan bij de vraag en hun situatie en ben flexibel in mijn aanpak. 

Voorafgaand aan een coachingstraject van een van uw medewerkers vindt altijd een driegesprek plaats. In dit gesprek tussen mij, de medewerker en de leidinggevende of opdrachtgever worden duidelijke en transparante afspraken gemaakt. Door de belangen van de medewerker en de organisatie te bespreken, wordt het doel van de coaching vastgesteld. 

Een coachingstraject duurt gemiddeld zo’n zes bijeenkomsten. Een coachingsgesprek kost € 130,- excl. BTW per keer. Wanneer het gesprek niet op locatie plaats kan vinden, komen de kosten van de huur voor een gespreksruimte hier nog bovenop (gemiddeld € 15,-).